Головна Мій профіль Вихід RSS                                                                                                                                                                                                                                                                        Четвер, 09.05.2024, 18:41                                                                                                                                                                                   
ВИ УВІЙШЛИ ЯК Гість | ГРУПА "Гості"


БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР 

ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 https://www.facebook.com/BRZPO 

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 195
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини


18:11
Правила прийому

Правила прийому до Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області І. Загальна частина 1.1. Дані правила прийому складенні на основі Типових правил прийому до закладівпрофесійної (професійно-технічної) освіти України затверджених наказом Міністерства освіти і науки України No499 від 14.05.2013 року зі змінами No 344 від 09.04.2014 року, No 152 від 07.02.2019 року, No 1550 від 12.12.2019 року 

1.2. До БРЦ ПО у Черкаській області приймаються громадяни України, іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах. 

1.3. Кожен має рівні права на здобуття професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до своїх здібностей і нахилів незалежно від віку, статі, раси, кольору шкіри, стану здоров’я, інвалідності, громадянства, національності, політичних, релігійних чи інших переконань, мови спілкування, етнічного та соціального походження, сімейного та майнового стану, наявності судимості, місця проживання, мовних або інших ознак, які були, є та можуть бути дійсними або припущеними. 

Іноземні громадяни, особи без громадянства здобувають професійну (професійно-технічну) освіту у закладах освіти України відповідно до чинного законодавства України та міжнародних договорів. 

Особа, яку визнано біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, має рівне з громадянами України право на освіту. 

Особа, стосовно якої прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту та/або яка оскаржує рішення щодо статусу біженця та особи, яка потребує додаткового захисту, має право на вступ до закладів професійної (професійно-технічної) освіти.». 

Обмеження допускаються за медичними та віковими показниками, а також показниками професійної придатності, що визначаються Кабінетом Міністрів України. 1.4. Прийом громадян до БРЦ ПО у Черкаській області здійснюється для здобуття професій (спеціальностей) за такими освітньо-кваліфікаційними рівнями: 

кваліфікований робітник. 1.5. Прийом громадян на первинну професійну підготовку здійснюється за рахунок державного та/або місцевих бюджетів, а також за угодами з підприємствами, установами, організаціями, окремими фізичними та/або юридичними особами. 1.6. Прийом громадян на первинну професійну підготовку здійснюється за рахунок державного та/або місцевих бюджетів, а також за угодами з підприємствами, установами, організаціями, окремими фізичними та/або юридичними особами. 1.7. Прийом громадян понад державне/регіональне замовлення до БРЦ ПО у Черкаській області, а також перепідготовка та підвищення кваліфікації здійснюється за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб. 

ІІ. Приймальна комісія 2.1. Прийом до БРЦ ПО у Черкаській області здійснює приймальна комісія. 2.2. Очолює приймальну комісію директор БРЦ ПО у Черкаській області, який своїм наказом визначає та затверджує персональний склад комісії і порядок її роботи. 

2.3. Правила прийому до БРЦ ПО у Черкаській області на наступний календарний рік розробляються відповідно до законодавства України, Типових правил, затверджуються директором ліцею за погодженням Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації. 

2.4. Приймальна комісія: організовує прийом заяв та документів; 

• проводить зі вступниками бесіди з питань вибору професії або спеціальності, умов навчання, матеріального забезпечення та забезпечення особливого соціального захисту слухачів освіти в тому числі осіб з особливими освітніми потребами, працевлаштування після закінчення навчального закладу; 

• організовує та координує підготовку та проведення конкурсного відбору; приймає рішення щодо осіб, рекомендованих до зарахування до центру, оформляє протокол та оголошує відповідні списки осіб; 

• проводить зі вступниками бесіди з питань вибору професії або спеціальності, умов навчання, матеріального забезпечення та забезпечення особливого соціального захисту здобувачів освіти, в тому числі осіб з особливими освітніми потребами, працевлаштування після закінчення закладу освіти. 2.5. Правила прийому до БРЦ ПО у Черкаській області доводяться до відома вступників через засоби масової інформації та інформаційні стенди і мають обумовлювати: 

перелік професій, спеціальностей та спеціалізацій за ними згідно з отриманою ліцензією: 

На базі 11 класів: - кухар; офіціант; - тракторист-машиніст с/г виробництва категорії «А1», «А2»; водій автомобіля категорії «С»; 

- офіціант; бармен; - штукатур; лицювальник-плиточник; маляр; - монтажник систем утеплення будівель; - продавець провдовольчих товарів; офіціант - електрозварник ручного зварювання, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. 

На базі 9 класів: - електрозварник ручного зварювання, муляр; - кухар; офіціант - муляр; лицювальник-плиточник; - кухар; кондитер; - тракторист-машиніст с/г виробництва категорії А1, А2; слюсар з 

ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; водій автомобіля категорії „С1". 

Плановані обсяги прийому на 2020-2021 н. р. – 322 учні. Наповненість груп -23 учні. 

Назва інтегрованої професії Термін 

навчання 

Освітні та освітньо-кваліфікаційні рівні випускників 

Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії «А1», «А2», слюсар з ремонту с/г машин та устаткування, водій автотранспортних засобів категорії «С1» 

Курс Розряд 

На базі 11 класів Кухар;офіціант 1,5 року 1 Кухар 3,4 розряду 

2 Офіціант 3,4 розряду Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії «А1», «А2», водій автотранспортних засобів категорії «С» 

1 рік 1 Тракторист-машиніст с/г 

виробництва категорії «А1», «А2», водій Електрозварник ручного автомобіля категорії «С» зварювання, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів 

1,5 року 1 2 

Офіціант; бармен 1,5 року 1 2 Штукатур; лицювальник – плиточник; маляр 

1,5 року 1 2 Монтажник систем утеплення будівель 

1,5 року 1 2 Продавець продовольчих товарів; офіціант 

1,5 року 1 2 

На базі 9 класів 

3 роки 1 Слюсар з ремонту с/г 

машин та устаткування 1, 2 розряду 2 Слюсар з ремонту с/г машин та устаткування 3, 4 розряду 

3 Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії «А1», «А2»; водій автомобіля категорії «С1» 

Кухар; кондитер 3,5 роки 1 2 Кухар 3 розряду 

3 Кухар 4 розряду, 

Кондитер 3 розряду 

4 Кондитер 4 розряду 

Муляр – лицювальник плиточник 

3 роки 1 Муляр 2 розряду 

2 Муляр 3, 4 розряду 3 Лицювальник – 

плиточник 2, 3, 4 розряду Електрозварник ручного зварювання; муляр 

3 роки 1 2 3 Кухар; офіціант 3 роки 1 2 3 

2.6 Строки проведення прийому на навчання встановлюються правилами прийому до БРЦ ПО у Черкаській області відповідно до затверджених у встановленому порядку робочих навчальних планів. 

ІІІ. Документи для вступу 3.1. Вступники подають особисто заяву про вступ до БРЦ ПО у Черкаській області вказуючи обрану професію (спеціальність), форму здобуття освіти , місце проживання, до якої додають: 

документ про освіту; медичну довідку за формою, установленою чинним законодавством 6 фотокарток розміром 3 х 4 см; копії документів, що дають право на пільги до БРЦ ПО у Черкаській області (за наявності). 

Вступники пред’являють особисто документ, що підтверджує громадянство, та документ, що посвідчує особу чи її спеціальний статус, а особи, які потребують додаткового або тимчасового захисту та подали відповідну заяву про визнання їх біженцем або особою, що потребує додаткового захисту, надають довідку про звернення за захистом в Україні 

Для обробки персональних даних особа надає приймальній комісії письмову згоду відповідно до Закону України «Про захист персональних даних». 

3.2. Особи, які направляються на навчання підприємствами, установами, організаціями, додають до заяви про вступ відповідний документ. 

IV.Умови прийому 4.1. Прийом до БРЦ ПО у Черкаській області проводиться шляхом конкурсного відбору вступників на навчання: 

- за рейтинговим списком вступників; - за результатами співбесіди; - за результатами середнього бала відповідного документа про базову 

середню освіту або повну загальну середню освіту; 

- за результатами вступних випробовувань; - запровадження інших критеріїв відбору, що не суперечать законодавству України. 

4.2. Конкурсний відбір проводиться поетапно протягом усього періоду прийому документів згідно графіка. 

4.3. Прийом зобувачів освіти на перепідготовку або підвищення кваліфікації до БРЦ ПО у Черкаській області здійснюється шляхом проведення вхідного контролю знань, умінь та навичок відповідно до статті 14 Закону України «Про професійно-технічну освіту». 

4.4. Здобувачі освіти, які без поважних причин не з'явилися на конкурсний відбір у зазначений за розкладом час або отримали незадовільні результати, до участі у наступних етапах конкурсного відбору не допускаються. 

V.Зарахування 5.1. Зараховуються до БРЦ ПО у Черкаській області поза конкурсом: особи, яким відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» надано таке право; 

діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа віком від 18 до 23 років відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 1994 року No 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» (зі змінами); 

діти з інвалідністю та особи з інвалідністю, яким не протипоказане навчання за обраною професією (спеціальністю), відповідно до статті 22 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні 

особи, яким відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» надано таке право, у тому числі громадяни, віднесені до категорії 3, - за умови одержання громадянами цієї категорії позитивних оцінок на вступних випробуваннях.; 

діти військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків, на місця, забезпечені державним замовленням. Вступники у цьому разі подають відповідний документ про те, що батько (мати) визнані такими, що загинули під час виконання службових обов'язків, відповідно до Указу Президента України від 21 лютого 2002 року No 157 «Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді». 

5.2. Першочергово зараховуються за інших рівних умов: випускники загальноосвітнього навчального закладу III ступеня, нагороджені золотою (срібною) медаллю; 

випускники загальноосвітнього навчального закладу II ступеня, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою; 

призери III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України в рік вступу; 

особи з інвалідністю та діти з малозабезпечених сімей, у яких обидва батьки 

є особами з інвалідністю, один з батьків є особою з інвалідністю, а інший помер, одинока матір є особою з інвалідністю, батько є особою з інвалідністю та виховує дитину без матері, відповідно до статті 22 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні 

особи з інвалідністю та діти з малозабезпечених сімей, у яких обидва батьки є особами з інвалідністю, один з батьків є особою з інвалідністю, а інший помер, одинока матір є особою з інвалідністю, батько є особою з інвалідністю та виховує дитину без матері, відповідно до статті 22 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»; 

особи, які вступають до професійно-технічного навчального закладу за цільовим направленням на навчання. 

5.3. Не пізніше ніж через 5 днів після закінчення конкурсного відбору приймальна комісія приймає рішення, оформляє протокол та оголошує список осіб, що рекомендовані до зарахування на навчання до БРЦ ПО у Черкаській області за обраною формою здобуття освіти. 

5.4. У разі оскарження результатів конкурсного відбору вступник у триденний строк після їх оголошення подає відповідну заяву на ім'я голови приймальної комісії. 

5.5. Зарахування до БРЦ ПО у Черкаській області здійснюється наказом директора. 

5.6. Зарахування до закладу професійної (професійно-технічної) освіти на навчання за рахунок державного та/або місцевих бюджетів, а також за угодами з підприємствами, установами, організаціями, окремими фізичними та/або юридичними особами здійснюється в межах ліцензійних обсягів 

VI. Прикінцеві положення 6.1. Зазначений порядок прийому документів з подальшим зарахуванням поширюється на вступників, які не мають базової загальної середньої освіти і подають довідку про навчання в закладі загальної середньої освіти. 

6.2. Особи, які без поважних причин не приступили до занять протягом 10 днів від дня їх початку, відраховуються з БРЦ ПО у Черкаській області. На звільнені місця проводиться зарахування осіб, що отримали позитивні результати при конкурсному відборі, але не були зараховані. При невиконанні державного/регіонального замовлення на прийом з окремих професій (спеціальностей) БРЦ ПО у Черкаській області може проводити додатковий прийом. 

6.3. Особам, які не зараховані до БРЦ ПО у Черкаській області а також тим, які без поважних причин не приступили до занять, повертаються документи не пізніше ніж протягом п'яти днів з дня прийняття рішення. 

6.4. Матеріали, які засвідчують результати вступних випробувань, зберігаються протягом одного року, а потім знищуються, про що складається відповідний акт. 

6.5. Контроль за дотриманням цих правил прийому до БРЦ ПО у Черкаській області здійснюється директором центру та Управлінням освіти і науки Черкаської облдержадміністрації. 

Переглядів: 305 | Додав: vpl | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів