Головна Мій профіль Вихід RSS                                                                                                                                                                                                                                                                        Середа, 23.09.2020, 03:14                                                                                                                                                                                   
ВИ УВІЙШЛИ ЯК Гість | ГРУПА "Гості"


БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР 

ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 https://www.facebook.com/vkapitoshka 

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 173
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Майстер в/н Тімцо Катерина Миколаївна

Майстер виробничого навчання Тімцо Катерина Миколаївна

Завдання дистанційного виробничого навчання

групи №17/2

«Продавець продовольчих товарів 3розряд; Офіціант 3 розряд»

З професії «продавець продовольчих товарів 3розряд»

Зворотній зв'язок  та спілкування:

електронна адреса:  timcokot@meta.ua  , вайбер група 17/2 та в

телефонному режимі 068 371 26 09.

Тема уроку №36

   «Оформлення інвентаризаційних ярликів»

    Хочу наголосити, що на касира торгового залу та контролера-касира можуть впливати небезпечні і шкідливі виробничі фактори (підвищена рухливість повітря; підвищене значення напруги в електричному ланцюзі; недостатня освітленість робочої зони; знижена контрастність; прямий і відбитий блискіт; нервово-психічні перевантаження). При підготовці товарів до продажу і при перекладанні покупок в інвентарні корзини на контролера-касира можуть впливати додаткові фактори: гострі кромки, задирки і нерівності поверхонь обладнання, інструменту, інвентарю, тари, товарів; фізичні перевантаження. Постійно треба бути уважними на робочому місці.

   Для повторення теоретичного матеріалу з теми, прочитайте сторінки  14;19 підручник  «Інвентаризація»  автор – Лівшиц Давид

 

 

Завдання винесені на опрацювання:

  • Відпрацювати правила оформлення інвентаризаційного  ярлику.
  •  Правила порядку проведення інвентаризації товарів і тари.

Спробуйте, будь ласка, самостійно здійснити дані завдання, виходячи з Ваших можливостей та наявних матеріалів

 

Для зворотнього зв'язку  використовувати електронну адресу:  timcokot@meta.ua  , бесіду у Viber «група 17/2» та в телефонному режимі  за номером 068 371 26 09.

 

Тема уроку №35

   «Підготовка товарів до інвентаризації»

    Хочу наголосити, що на касира торгового залу та контролера-касира можуть впливати небезпечні і шкідливі виробничі фактори (підвищена рухливість повітря; підвищене значення напруги в електричному ланцюзі; недостатня освітленість робочої зони; знижена контрастність; прямий і відбитий блискіт; нервово-психічні перевантаження). При підготовці товарів до продажу і при перекладанні покупок в інвентарні корзини на контролера-касира можуть впливати додаткові фактори: гострі кромки, задирки і нерівності поверхонь обладнання, інструменту, інвентарю, тари, товарів; фізичні перевантаження. Постійно треба бути уважними на робочому місці.

   Для повторення теоретичного матеріалу з теми, прочитайте сторінки 14  підручник  «Інвентаризація»  автор – Лівшиц Давид

 

 

 

Завдання винесені на опрацювання:

  • Відпрацювати сутність і види інвентаризації..
  •  Порядок проведення інвентаризації товарів і тари.

 

 

Спробуйте, будь ласка, самостійно здійснити дані завдання, виходячи з Ваших можливостей та наявних матеріалів

 

 

 

Для зворотнього зв'язку  використовувати електронну адресу:  timcokot@meta.ua  , бесіду у Viber «група 17/2» та в телефонному режимі  за номером 068 371 26 09.

 

 

 

 

 

Товарний звіт, складений на день інвентаризації повинен бути підписаний головою інвентаризаційної комісії з відміткою "для переобліку".

Якщо товарний звіт складається після інвентаризації, залишки товарів і тари беруть за інвентаризаційним описом.

У випадках, коли матеріальна відповідальність за матеріальні і грошові цінності об'єднана в одній особі або бригаді, може складатися товарно-касовий звіт (рис.4).

В  цьому звіті  відображається рух не тільки товарів і тари, але й грошових коштів. Як  правило, товарно-касові звіти складають в дрібнороздрібній мережі: кіосках, палатках, ларьках, в невеликих магазинах, що не мають поділу на відділи і секції, де продавець сам вибиває касовий чек і отримує готівку від покупців. Касові звіти при цьому не заповнюють.

В прибутковій частині товарно-касового звіту записують залишок товарів на початок звітного періоду, надходження товару по кожному прибутковому документу з зазначенням найменування постачальника, дати і номеру документу, суми отриманих товарів і тари. У видатковій частині товарно-касового звіту відображають торгову виручку по кожному документу (такими документами можуть бути квитанції прибуткових касових ордерів на виручку, здану в касу магазину; квитанції банку на прийняті суми готівки; копії супровідних відомостей при здачі виручки інкасатору), а також повернення товару постачальнику. Вартість витраченого товару підсумовують і розраховують залишок товарів на кінець звітного періоду.

 

 

 

 

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів