Майстер виробничого навчання Тімцо Катерина Миколаївна
Завдання дистанційного виробничого навчання
групи №17/2
«Продавець продовольчих товарів 3розряд; Офіціант 3 розряд»
З професії «продавець продовольчих товарів 3розряд»
Зворотній зв'язок та спілкування:
електронна адреса: timcokot@meta.ua , вайбер група 17/2 та в
телефонному режимі 068 371 26 09.
Тема уроку №36
«Оформлення інвентаризаційних ярликів»
Хочу наголосити, що на касира торгового залу та контролера-касира можуть впливати небезпечні і шкідливі виробничі фактори (підвищена рухливість повітря; підвищене значення напруги в електричному ланцюзі; недостатня освітленість робочої зони; знижена контрастність; прямий і відбитий блискіт; нервово-психічні перевантаження). При підготовці товарів до продажу і при перекладанні покупок в інвентарні корзини на контролера-касира можуть впливати додаткові фактори: гострі кромки, задирки і нерівності поверхонь обладнання, інструменту, інвентарю, тари, товарів; фізичні перевантаження. Постійно треба бути уважними на робочому місці.
Для повторення теоретичного матеріалу з теми, прочитайте сторінки 14;19 підручник «Інвентаризація» автор – Лівшиц Давид
Завдання винесені на опрацювання:
- Відпрацювати правила оформлення інвентаризаційного ярлику.
- Правила порядку проведення інвентаризації товарів і тари.
Спробуйте, будь ласка, самостійно здійснити дані завдання, виходячи з Ваших можливостей та наявних матеріалів
Для зворотнього зв'язку використовувати електронну адресу: timcokot@meta.ua , бесіду у Viber «група 17/2» та в телефонному режимі за номером 068 371 26 09.
Тема уроку №35
«Підготовка товарів до інвентаризації»
Хочу наголосити, що на касира торгового залу та контролера-касира можуть впливати небезпечні і шкідливі виробничі фактори (підвищена рухливість повітря; підвищене значення напруги в електричному ланцюзі; недостатня освітленість робочої зони; знижена контрастність; прямий і відбитий блискіт; нервово-психічні перевантаження). При підготовці товарів до продажу і при перекладанні покупок в інвентарні корзини на контролера-касира можуть впливати додаткові фактори: гострі кромки, задирки і нерівності поверхонь обладнання, інструменту, інвентарю, тари, товарів; фізичні перевантаження. Постійно треба бути уважними на робочому місці.
Для повторення теоретичного матеріалу з теми, прочитайте сторінки 14 підручник «Інвентаризація» автор – Лівшиц Давид
Завдання винесені на опрацювання:
- Відпрацювати сутність і види інвентаризації..
- Порядок проведення інвентаризації товарів і тари.
Спробуйте, будь ласка, самостійно здійснити дані завдання, виходячи з Ваших можливостей та наявних матеріалів
Для зворотнього зв'язку використовувати електронну адресу: timcokot@meta.ua , бесіду у Viber «група 17/2» та в телефонному режимі за номером 068 371 26 09.
Товарний звіт, складений на день інвентаризації повинен бути підписаний головою інвентаризаційної комісії з відміткою "для переобліку".
Якщо товарний звіт складається після інвентаризації, залишки товарів і тари беруть за інвентаризаційним описом.
У випадках, коли матеріальна відповідальність за матеріальні і грошові цінності об'єднана в одній особі або бригаді, може складатися товарно-касовий звіт (рис.4).
В цьому звіті відображається рух не тільки товарів і тари, але й грошових коштів. Як правило, товарно-касові звіти складають в дрібнороздрібній мережі: кіосках, палатках, ларьках, в невеликих магазинах, що не мають поділу на відділи і секції, де продавець сам вибиває касовий чек і отримує готівку від покупців. Касові звіти при цьому не заповнюють.
В прибутковій частині товарно-касового звіту записують залишок товарів на початок звітного періоду, надходження товару по кожному прибутковому документу з зазначенням найменування постачальника, дати і номеру документу, суми отриманих товарів і тари. У видатковій частині товарно-касового звіту відображають торгову виручку по кожному документу (такими документами можуть бути квитанції прибуткових касових ордерів на виручку, здану в касу магазину; квитанції банку на прийняті суми готівки; копії супровідних відомостей при здачі виручки інкасатору), а також повернення товару постачальнику. Вартість витраченого товару підсумовують і розраховують залишок товарів на кінець звітного періоду.