Головна Мій профіль Вихід RSS                                                                                                                                                                                                                                                                        Понеділок, 23.11.2020, 20:06                                                                                                                                                                                   
ВИ УВІЙШЛИ ЯК Гість | ГРУПА "Гості"


БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР 

ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 https://www.facebook.com/vkapitoshka 

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 174
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пісочно-кремові торти

Тема  уроку: Приготування пісочно-кремових тортів.

Мета уроку: Оволодіти прийомами і  навичками приготування та оформлення пісочно-кремових тортів.

Пісочний напівфабрикат є розсипчастим завдяки значному вмісту масла вершкового, цукру, використанню борошна із слабкою клейковиною і дотриманню умов приготування

 Пісочні торти виготовляють на основі випеченого пісочного напівфабрикату; склеєного і обробленого різними кремами та фруктовими начинками, пісочну поверхню можна також глазурувати. Поверхню і бокові сторони обмазують фруктовими начинками і кремом. Бокові сторони можуть бути обсипані крихтою, а можуть бути прикрашені білковим кремом. Форма тортів може бути круглою, квадратною , прямокутною. До цієї групи належать торти кремові, фруктові і глазуровані.

Оздоблювальні напівфабрикати надають виробам різноманітного приємного смаку, аромату і прикрашають їх. До них належать креми, помадки, желе, фруктово-ягідні начинки, цукати, глазурі, сироп для просочування тощо.

За складом оздоблення торти поділяють на вироби масового попиту і фігурні. В основу класифікації покладено види напівфабрикатів і способи оздоблення.

Тістечка і торти повинні мати властиві для них смак і запах, правильну форма без злому і прим'ятин, рівні боки для нарізаних виробів, оздоблення відповідними напівфабрикатами. Не допускається розпливчастий малюнок з крему, посивіла шоколадна глазур, липка, зацукрена із плямами помадкова глазур, яка відстає від поверхні виробів.

Зберігають торти і тістечка з кремовими та фруктовими оздобленням у холодильних шафах і камерах при температурі (6±2)° С. В цих умовах строки зберігання їх становлять: 6 год. із заварним кремом і збитими вершками; 24 год — із сирним кремом; 36 год. — із вершковим кремом,; 72 год. — з білковозбивним кремом, фруктовим оздобленням або без оздоблення; 5 днів — з вершковим кремом, що містить сорбінову кислоту; 7 днів — пісочних з фруктовими джемами.

Але перш ніж перейти до поглиблення своїх знань шляхом виконання практичних завдань, я вам повинна нагадати правила техніки безпеки. На уроках охорони праці ви вивчали ці питання, тому я коротко зупинюсь на основних. При приготуванні тортів ви будете користуватися інвентарем  та обладнанням, також головне- дотримуватись санітарії та гігієни.

Пам»ятайте:

  1. Перед початком роботи руки вимити антибактеріальним милом, в процесі роботи стежити за чистотою рук.
  2. Робочі столи, посуд, інвентар перед початком роботи вимити гарячою водою з дезактином, протерти чистою водою.
  3. Розробні дошки використовувати тільки за призначенням.
  4. Первинну обробку інгредієнтів здійснювати на окремих, призначених для цього столах.
  5. Обережно поводитися з ножами.
  6. Після виконання завдання вимити кухонний та столовий посуд, інвентар, робочі столи згідно з санітарними правилами.

Не забувайте про правила особистої гігієни та суворо дотримуйтесь їх.

  1. Утримувати в чистоті тіло і руки, санітарний і власний одя, виконувати санітарно-гігієнічний режим.
  2. На руках не повинно бути подряпин, порізів, опіків, щоб не заразити харчові продукти.
  3. Обов»язково надіти чистий змінний санітарний одяг та взуття, косинку(ковпак).
  4. Не можна зачісувати волосся, коли вдягнено спец форму.

Додаток 1

https://www.youtube.com/watch?v=RZGYVSLzdN8

 

https://www.youtube.com/watch?v=SsMqwBS_GCY

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів