Головна Мій профіль Вихід RSS                                                                                                                                                                                                                                                                        Понеділок, 23.11.2020, 20:10                                                                                                                                                                                   
ВИ УВІЙШЛИ ЯК Гість | ГРУПА "Гості"


БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР 

ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 https://www.facebook.com/vkapitoshka 

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 174
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Торти без випічки

Тема уроку: Приготування тортів без випічки.

  Мета уроку: Навчитися правильним прийомам при приготуванні тортів без випічки та поглибити знання і вміння.

 

А зараз пригадайте:

1. Що таке тістечка і які н\ф використовують для їх виготовлення?

2. Які види тістечок (за видами н\ф) ви знаєте?

3. Які тістечка готують з бісквітного тіста?

4. Які начинки (креми) найчастіше використовують при виготовленні пісочного тістечка?

5. Який вид бісквітного тіста готують для приготування рулетів?

6. Що використовують для обробки поверхні рулетів?

7. Що таке композиція? Які її основні завдання?

8. Яку масу мають торти масового виробництва?

9. Які це літерні торти?

  

Торти посідають особливе місце в групі борошняних кондитерських виробів. Пояснюється це не тільки відмінними смаковими властивостями тортів, але й тим, що торт може прикрасити будь-який святковий стіл і бути гарним подарунком.   Значні розміри тортів — від 250 г (дитячі торти) до 10 кг і більше — дозволяють здійснювати найрізноманітніше оздоблення їхньої поверхні.      За складністю оздоблення торти поділяються на такі групи: торти масового виробництва, фігурні та фірмові торти.      Торти масового виробництва  виготовляються за уніфікованими рецептурами, масою 250 г, 500г, 1 кг і 1,5 кг. Вони мають  нескладне оздоблення поверхні й обсипану бісквітними крихтами бокову сторону.      Фігурні торти виготовляють масою не менше 1,5 кг зі складним художнім оформленням поверхні й бічної сторони.       Фірмові - рецептура для цього виду тортів розробляється безпосередньо в кондитерських цехах підприємств громадського харчування. Ці торти можуть бути як фігурними, так і масового виробництва.       Найбільш розповсюдженою є геометрична форма тортів- квадратна, прямокутна, кругла чи овальна. Інколи виготовляють торти у формі квітки, ромба, напівмісяця тощо.        Розміри тортів: квадратні торти масою 0,5 кг мають розміри 120х120мм чи 130х130мм; 1 кг- 200х200 мм; діаметр круглих тортів масою 0,5 кг — 160мм, а 1 кг — 200мм . Висота торта може коливатися у межах від 40 до 100 мм.        Для оздоблення тортів використовують такі напівфабрикати: креми, начинки, сиропи, помаду, глазур, посипки, мастику, шоколад, свіжі та консервовані фрукти, інші компоненти.         У одному торті можливе поєднання кількох випечених напівфабрикатів, наприклад, бісквіт з пісочним напівфабрикатом, бісквіт з білковим чи медовим напівфабрикатом тощо. Комбінування випечених напівфабрикатів значно урізноманітнює смакові властивості виробів.

Процес приготування тортів складається з таких операцій: приготування випечених напівфабрикатів з тіста (коржів), виготовлення оздоблюючих напівфабрикатів, розрізання і склеювання пластів, змащування поверхні й бічної сторони, оздоблення бічної сторони, оздоблення поверхні торта.  Торти потрібно виготовляти і реалізовувати з дотриманням санітарно-гігієнічних правил. Гарантійні строки зберігання тортів такі самі, як і тістечок. 

         Останнім часом  стали дуже популярні  торти без випічки – смачні кондитерські вироби, які не потрібно випікати в духовці. Особливо добре такий варіант торта підійде для пригощання гостей, що раптово нагрянули, адже готується він буквально за лічені хвилини – в більшості випадків на приготування подібного кулінарного шедевра потрібно  не більше 15-20 хвилин.

Найпростішим варіантом торта без випічки прийнято вважати тортик на основі печива. В даному випадку печиво укладають шарами, при цьому кожен шар гарненько промащують сирним або сметанним кремом. А щоб порадувати маленьких ласунів, можна приготувати смачний десерт у вигляді їжачка: для цього необхідно розкришити печиво, а потім з'єднати його зі згущеним молоком і викласти приготовану масу на блюдо у вигляді їжачка. Що стосується голок, то замість них  прекрасно впорається звичайне насіння.

      Сучасний тренд тортів без випічки – це чізкейк. Десерт європейської кухні, основа якого складається з подрібненого пісочного печива. Основна частина чізкейка, начинка - суміш м"якого сиру, цукру, желатину та жирних вершків.

Не менш смачними виходять і торти без випічки на основі зефіру - існує безліч рецептів їх приготування. Можна просто викласти зефір

шарами і змастити їх згущеним молоком, а можна приготувати більш вишуканий десерт, доповнивши зефірну основу збитими вершками і полуницею з ківі. Без випічки можна приготувати навіть один з найпопулярніших тортів «Пташине молоко»!

Для прикраси тортів без випічки можна використовувати фрукти, ягоди, желе, мак, безе, горішки або шоколадну крихту. А щоб зробити готові ласощі максимально контрастними, можна використовувати желе різних відтінків.

 

https://www.youtube.com/watch?v=beAovsAmAaU

https://www.youtube.com/watch?v=IjVqvTxQbwE

https://www.youtube.com/watch?v=_8-MTjqmhNE&t=231s

https://www.youtube.com/watch?v=R2DrBTjZjrU

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів