Тема уроку №43
«Приймати молоко , харчові жири та інші молокопродукти за кількістю місць і вагою нетто»
Хочу наголосити, що при прийманні товарів необхідно дотримуватись вимог з охорони праці, утримувати робоче місце в чистоті та бути обережними з стелажами і не перевантажувати їх задля уникнення травм.
Підготувати робоче місце для безпечної роботи: забезпечити наявність вільних проходів; перевірити стійкість товарних ваг, конвеєра; перевірити зовнішнім оглядом:
- достатність освітлення в проходах, на місцях виробництва розвантажувальних робіт, приймання товару;
- відсутність звисають, оголених кінців електропроводки;
- справність розетки, вилки, кабелю (шнура) електроживлення електронних товарних ваг;
- наявність і надійність заземлюючих з'єднань (відсутність обривів, міцність контакту між корпусом ваг і заземлюючим проводом). Не приступати до роботи при відсутності або ненадійності заземлення;
- надійність закриття всіх струмоведучих і пускових пристроїв застосовує;
- наявність, справність, правильну установку і надійне кріплення огородження рухомих частин підйомно-транспортного устаткування:
- відсутність сторонніх предметів навколо обладнання, що застосовується, на вагах, стрічці конвеєра;
- стан підлог (відсутність вибоїн, нерівностей, ковзання, відкритих, не захищених люків, колодязів) на шляху транспортування товарів;
- наявність запобіжних скоб у візків для переміщення бочок, бідонів, візків-медведок та ін;
- справність застосовуваного інвентарю, пристроїв та інструменту.
Для повторення теоретичного матеріалу з теми, прочитайте сторінки 223,230
«Технологія зберігання продовольчих товарів» Є.В. Бєлінська
https://pidruchniki.com/1368080263707/tovaroznavstvo/tehnologiya_zberigannya_prodovolchih_tovariv
Завдання винесені на опрацювання:
- Перевірити якість молока.
- Перевіряти стан зовнішньої тари,наявність маркування.
- Оформити цінники на дані товари.
- Перевірити торгово-транспортну накладну.
- Повторити правила утримання в належному стані робочого одягу.
Спробуйте, будь ласка, самостійно здійснити дані завдання, виходячи з Ваших можливостей та наявних матеріалів
Перед початком роботи перегляньте, будь ласка, відеоматеріали за посиланнями:
- Молоко та його якість:
https://www.youtube.com/watch?v=-hvuH_X03WI
Для зворотнього зв'язку використовувати електронну адресу timcokot@meta.ua , бесіду у Viber «група 17/2» та в телефонному режимі за номером 068 371 26 09.
Бажаю натхнення, успіхів та здоров’я!!!