Технологія приготування солодких страв і напоїв
|
Значення солодких страв в харчуванні
|
Класифікація. Загальна характеристика сировини для приготування солодких страв.
|
Плоди зерняткові, кісточкові: особливості хімічного складу, види, сорти, вимоги до якості, умови зберігання, використання
|
Ягоди та горіхоплідні, субтропічні та тропічні плоди: особливості хімічного складу, види, сорти, вимоги до якості, умови зберігання, використання.
|
Правила подачі (відпуску) натуральних плодів та ягід
|
Цукор види, значення для організму, вимоги до якості, використання в кулінарії
|
Мед натуральний види, хімічний склад, коротка характеристика, лікувальні властивості, вимоги до якості, використання.
|
Технологія приготування та відпуск компотів із свіжих та заморожених ягід і плодів, сухофруктів, узвар.
|
Загальні правила приготування киселів.
|
Технологія приготування та відпуск киселів різної консистенції
|
Желеподібні страви. Характеристика драглеподібних речовин: желатин, агар, агароїд.
|
Технологія приготування та відпуск желе молочного, з плодів або свіжих ягід, з цитрусових тощо. Вимоги до якості
|
Технологія приготування та відпуск гарячих солодких страв
|
Чай: хімічний склад, харчова цінність, класифікація, вимоги до якості.
|
Правила заварювання чаю, різновиди подачі
|
Кава: хімічний склад, харчова цінність, види, вимоги до якості
|
Технологія приготування, способи подачі кави
|
Какао: хімічний склад, харчова цінність. Технологія приготування какао з молоком, шоколаду. Взаємозамінність продуктів.
|